Activiteiten & Faciliteiten 2018-01-31T23:11:37+00:00

Activiteiten & Faciliteiten

In de prachtige omgeving van Park Zeegser Duinen kunt u heerlijk fietsen en wandelen door de natuur van het natuurgebied Nationaal Park Drentsche Aa. Ook biedt de omgeving talloze mogelijkheden voor leuke en ontspannende uitstapjes.

Hotel De Zeegser Duinen

Vlak buiten het park vindt u Hotel De Zeegser Duinen. Dit viersterren Fletcher-hotel biedt vele faciliteiten, zoals een tennisbaan, een binnenzwembad en nog meer wellnessfaciliteiten, waaronder een sauna en een zonnebank. Tevens kunt u lunchen en dineren in het restaurant van het hotel.

Brinkdorpen

In de typisch Drentse brink- en esdorpen lijkt de tijd soms stil te hebben gestaan. Saksische boerderijen, monumentale molens en eeuwenoude kerken zijn bewaard gebleven. Dat geldt ook voor de eiken en beuken, die al honderden jaren de dorpspleinen omzomen. Geniet op het plein van koffie met appeltaart, voor u weer verder fietst door bos en hei.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is de opvolger van het bekende Dierenpark Emmen. Op een nieuwe locatie verkennen bezoekers drie verschillende werelden met een uiteenlopend klimaat. Jungola is de jungle, met veel groen, touwbruggen, een boottocht en olifanten, slingerapen en vlinders. Serenga is de savanne. Ga op safari en ontmoet giraffen, leeuwen, bavianen en stokstaartjes. In Nortica is de koude natuur de baas en zwemmen ijsberen en pinguïns rond.

Hortus Botanicus Haren

De Hortus botanicus Haren is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. De Hortus heeft 20 hectare aan tuinen en op het terrein bevinden zich een groot aantal, heel verschillende tuinen.

Hortus botanicus Haren ligt ongeveer 18 min rijden bij Zeegser Duinen vandaan.

Drents Museum

Het museum heeft een grote vaste collectie over de prehistorie van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. Ook zijn er veenlijken te bezichtigen zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge. Het Drents Museum is gevestigd in Assen, op de plek van het voormalig klooster Maria in Campis wat zo’n 12,5 kilometer bij Zeegser Duinen vandaan ligt.

Nationaal Park Drentsche Aa

In de 20 Nationale Parken in Nederland zijn alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdennatuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft.